1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Franse keuken
  5. Koele citroenspoom

Koele citroenspoom

Door: ikkes

  • Frans, Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-02-2019

Ingrediënten 4 personen


150 gr. suiker
1.5 dl water
3 dl citroensap
5 blaadjes basilicum
1 eetl. citroenrasp
1.5 dl marc de champagne (eau de vie)


Koele citroenspoom
Koele citroenspoom

Lekker fris tussengerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Suiker met water en citroensap verwarmen tot suiker is opgelost.
Blaadjes basilicum en geraspte citroenschil toevoegen en mengsel van vuur af laten afkoelen.
Mengsel zeven en in ijsbakje schenken en in diepvriezer in 4 uur laten bevriezen.
Mengsel elk uur met vork doorscheppen, zodat er geen grote kristallen onstaan.
IJsbolletjes in glazen scheppen en de champagne erover verdelen.
Garneren met basilicum

Tags,

Serveertip

Tip:
Gebruik champagne inplaats van marc de champagne, de spoom wordt dan minder sterk.

Bron

Tip culinair.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top