Koele citroenspoom

  • Frans, Tussengerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-02-2019
  • Koele citroenspoom

    Koele citroenspoom

    Koele citroenspoom

Lekker fris tussengerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gr. suiker
1.5 dl water
3 dl citroensap
5 blaadjes basilicum
1 eetl. citroenrasp
1.5 dl marc de champagne (eau de vie)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Suiker met water en citroensap verwarmen tot suiker is opgelost.
Blaadjes basilicum en geraspte citroenschil toevoegen en mengsel van vuur af laten afkoelen.
Mengsel zeven en in ijsbakje schenken en in diepvriezer in 4 uur laten bevriezen.
Mengsel elk uur met vork doorscheppen, zodat er geen grote kristallen onstaan.
IJsbolletjes in glazen scheppen en de champagne erover verdelen.
Garneren met basilicum

Bron

Tip culinair.

Serveertip

Tip:
Gebruik champagne inplaats van marc de champagne, de spoom wordt dan minder sterk.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten