Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Spoom
  6. Spoom van witte port

Spoom van witte port

Door: ikkes

  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-02-2019

Ingrediënten 4 personen


125 gr. basterdsuiker
4.5 dl witte port
3 eetl. citroensap


Spoom van witte port
Spoom van witte port

Feestelijk.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De suiker in 3 dl water verwarmen tot de suiker is opgelost.
Suikermengsel laten afkoelen en de port en citroensap erdoor roeren.
Mengsel in een ijslaatje schenken en in de diepvriezer in ca 4 uur laten bevriezen.
Mengsel elk uur met een vork doorscheppen.
Kleine ijsbolletjes in glazen scheppen en 1-1.5 dl witte port erover verdelen.
Garneren met reepje citroen.

Tags,

Bron

Tip culinair.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top