Mac and Cheese

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.

Super easy!

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
120 ml water
70 gram macaroni
60 ml melk
40 gram geraspte kaas
snufje knoflookpoeder
eventueel (verse) peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de macaroni en het water in een magnetronbestendig bakje. Zet de magnetron op 630 watt en zet de macaroni er in voor 6 minuten. Roer de macaroni elke 2 minuten door. Als na 6 minuten de pasta nog niet al dente is dan moet je pasta nog iets langer koken. Eventueel voeg je nog een klein scheutje water toe als al het water al opgenomen is.

Tip: heb je geen magnetron, dan kan je de macaroni natuurlijk ook gewoon in een pannetje water koken volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.

Als de pasta al dente is, voeg je de geraspte kaas, de melk en het knoflookpoeder toe. Roer dit goed door en zet het bakje in de magnetron op de hoogste stand. Zet de magnetron voor 1 minuut aan, en roer het na 30 seconde even door. Als de kaas na 1 minuut gesmolten is, is de mac & cheese klaar. Als de kaas nog niet gesmolten is, zet je de magnetron nogmaals voor 30 seconde aan. Strooi wat verse peterselie over de mac' and cheese en klaar!

Ook lekker, voeg een gesnipperd uitje, rood pepertje of een stukje ham toe. Doe dit dan tegelijkertijd met de kaas en ui.

Bron

Lekkerensimpel.nl

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

VeroniqueVerstratenMarisaeltest avatar
VeroniqueVerstratenMarisaeltest

Doorsturen

Home Recepten