1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Lamskroon met een kriekbiersausje, tijmpuree en shiitake

Lamskroon met een kriekbiersausje, tijmpuree en shiitake

Door: marcdepester

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-02-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen
2 lamskronen (elk 350 g)
4 bosjes kerstomaten
1 lente-ui bosje
300 g shiitake
1 sjalot
100 g boter
200 ml room
melkscheut
1 flesje kriekbier
400 ml kalfsfond
1 verse tijm takje
nootmuskaat
peper
zout


Lamskroon met een kriekbiersausje, tijmpuree en shiitake
Lamskroon met een kriekbiersausje, tijmpuree en shiitake

Super lekker feestelijk voor een valentijnsdiner

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met de helft van de boter, een scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat. Pluk de tijmblaadjes van de steeltjes en meng ze door de puree.
2 Snipper de sjalot en stoof aan in de resterende boter. Voeg de kalfsfond toe en laat even inkoken. Giet er het kriekbier bij en laat weer koken. Voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte. Kruid met peper en zout.
3 Schroei het lamsvlees even aan in een hete pan met vetstof. Zet het 12 minuten in de op 200° C voorverwarmde oven. Haal het er weer uit (lamsvlees wordt rosé geserveerd), maar laat de oven aan staan. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
4 Zet ondertussen de kerstomaatjes in de hete oven.
5 Snij de lente-ui in stukjes van 3 cm. Snij de shiitake in stukjes. Roerbak ze samen in wat vetstof.
6 Versnijd de lamskoteletjes en serveer ze met de tijmpuree en de paddenstoelen.

Tags

Bron

Libelle



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top