Hemelse chocolade-koffie-taart

  • Internationaal, Tussendoortje
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-02-2019

Deze taart is niet alleen met Kerstmis erg lekker. Ook op een verjaardagsfeestje zal hij er in gaan als taart. Vervang de garnering door kleurrijk strooisel of gekleurde bolletjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Biscuitdeeg met cacao:
3 eieren
100 gram suiker
60 gram bloem
20 gram maïzena
1 gram zout
cacao naar smaak (2 a 3 eetlepels?)

Chocolademousse:
1 reep bonbonblok praline melk van 250 gram
250 ml slagroom
125 gram marscapone

Koffieroom:
1,8 gram oploskoffie
1 zakje klopfix
3 eetlepels poedersuiker
200 ml slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm 22 cm
spuitzak met stermondje
mizer met gardes
deegroller

Bereidingswijze

Voorbereiden: avond van te voren:
Chocolademousse maken:
Breek het blok chocolade in stukken en smelt het au bain marie, (water tegen de kook aan houden)
Roer met een spatel tot alle chocolade is gesmolten.
Mix de slagroom stijf.
Roer de marscapone los met een vork en roer deze door de slagroom.
Nu de gesmolten chocolade er door roeren en het geheel minstens 4 uur in de koelkast laten opstijven.

Bisquitaart bakken:
Verwarm de oven voor op 175 graden, geen hete lucht.
Beboter de vorm dik met boter en bestuif hem met wat bloem.
Breek de eieren en klop ze met de suiker in een lauwwarme omgeving tot een schuimige massa ontstaat die als een dikke band van de garde loopt en langzaam met het deeg gelijkvloeit.
Zeef de bloem, maïzena en cacao, voeg het zout toe en schep dit in gedeelte door het eimengsel zodat er een gelijkmatig en luchting deeg ontstaat. Dit deeg gelijk in de springvorm gieten. De vorm mag maar voor twee/derde gevuld worden. Plaats de vorm in het midden van de oven op een rooster en bak de taart in 40 a 45 minuten gaar. Het bisquitdeeg is gaar als het veerkrachtig is als je er op drukt. O ja, de eerste 20 minuten van het bakproces de ovendeur niet openen..
Draai de oven uit, laat de deur openstaan en wacht nog 5 minuten met de taart uit de oven te halen.
Taart op een rooster storten zodra de kanten loslaten en laat het geheel akoelen.


Koffieroom:
Klop de slagroom met de klopfix bijna stijf.
Verpulver de oploskoffie met een deegroller.
Doe het bij de slagroom en mix de room stijf.


Taart opmaken: zo laat mogelijk i.v.m. verkleuren.
Spatel rustig even door de chocolademousse.
Snij de bisquittaart door midden en besmeer de onderste taarthelft met de chocolademousse.
Leg de tweede helft erop en besmeer boven- en zijkant met de mouse. Zorg voor een gladgestreken geheel.
Schep de koffieroom in de spuitzak en spuit sterren op de taart.

Bron

Pinterest

Serveertip

Taart versieren met nougatine, zilverbolletjes of sterretjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten