Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Zuurkool
  6. Aziatisch getinte Zuurkool Ovenschotel

Aziatisch getinte Zuurkool Ovenschotel

Door: Keukensloofje47

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-02-2019

Ingrediënten 2 personen


Voor de puree
500 gr kruimige aardappelen geschild
1/2 bouillonblokje met minder zout van Maggi kip of groente
2 cupjes koffieroom
peper uit de molen
klein klontje roomboter

400 gram zuurkool uit het vat

Voor het vlees en de saus

200 gr rundergehakt
100 gr gerookte spekblokjes
1 el ketchup ( minder suiker en minder zout van Calvé)
1 el ketjap manis
sap van 1 sinaasappel
1-2 tl sambal Brandal
1 el donker bruine basterdsuiker
1 tl milde paprikapoeder
1/2 ui gesnipperd
1/2 rode paprika in blokjes


Verder heb je nodig


Pureestamper, koekenpan, pannen. mes, snijplank Ovenschaal ( tjes )

Aziatisch getinte Zuurkool Ovenschotel
Aziatisch getinte Zuurkool Ovenschotel
Aziatisch getinte Zuurkool Ovenschotel
Aziatisch getinte Zuurkool Ovenschotel
Aziatisch getinte Zuurkool Ovenschotel
Aziatisch getinte Zuurkool Ovenschotel
Aziatisch getinte Zuurkool Ovenschotel
Aziatisch getinte Zuurkool Ovenschotel
Aziatisch getinte Zuurkool Ovenschotel
Aziatisch getinte Zuurkool Ovenschotel
Aziatisch getinte Zuurkool Ovenschotel
Aziatisch getinte Zuurkool Ovenschotel
Aziatisch getinte Zuurkool Ovenschotel
Aziatisch getinte Zuurkool Ovenschotel

Graag wilde ik nog eens zuurkool maken , want met de voorspelde voorjaarstemperaturen van om en nabij de13 graden later in de week vind ik zuurkool niet meer zo .....
Eens gezocht op internet voor wat inspiratie voor eens een andere zuurkool ovenschotel dan we hier gewend zijn en zo ontstond dan mijn eigen creatie en hebben we nog eens even winters gesmuld.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de geschilde kruimige aardappelen in het bouillonblokje gaar. Giet af ( vang kookvocht op) en stamp de aardappelen met een klont roomboter, de koffieroom , wat peper tot een smeuïge puree. Voeg eventueel iets kookvocht toe.
Kook de verse vatzuurkool 10 minuten en laat deze uitlekken in een vergiet.

Bak de gerookte spekreepjes in een droge Koekenpan uit en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak het rul . Voeg de ui , paprikasnippers en 1 tl paprikapoeder toe en bak dit even mee. Voeg de spekplokjes toe en laat dit geheel heel even bakken.

Roer ondertussen een sausje van het sinaasappelsap, ketchup, ketjap, sambal en basterdsuiker. Proef.... of dit naar jouw smaak is en voeg eventueel een of andere smaakmaker toe.
Roer dit sausje door het vleesmengsel in de pan.

Leg een laag van de uitgelekte zuurkool in de ovenschaal ( schaaltjes) Ik gebruik vaak eenpersoons ovenschaaltjes.
Verdeel het gehaktsausmengsel op de zuurkool en top af meteen laag puree met enkele vlokjes roomboter en een dun laagje puree.
Zet voor 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Tags, ,

Bron

Diverse sites internet ter inspiratie, eigen tekst en foto's



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top