Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gehakt
  6. Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!

Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!

Door: meeuw405

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-02-2019

Ingrediënten 2 personen


Voor de balletjes heb je nodig:
300 gram rundergehakt (mag natuurlijk alle soort gehakt zijn)
Zwarte peper uit de molen
Veel verse nootmuskaat van de rasp
Kneepje citroensap, als je verse hebt rasp dan de schil ong. ½ citroen
½ ei
½ halve mozzarella in hele kleine blokjes gesneden(100 gram)
Beetje paneermeel
Arachideolie en stukje boter

Voor de saus:
5 trostomaten ontveld en in de blender fijngemaakt
2 sjalotjes fijn gesnipperd
1 glas witte wijn
1 volle eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden maar heb je verse snijdt deze lekker fijn
1 eetlepel tomaten tomatenpuree
Olijfolie
100 gram mozzarella klein gesneden
evt. allesbinder


Verder heb je nodig


Hapjespan
blender of keukenmachine

Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!
Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!
Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!
Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!

Weer even wat gemaakt met wat ik in huis had en wel lekker is geworden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontvel de tomaten en maak ze klein in de Blender.
Olijfolie in de pan verwarmen en fruit hierin de sjalot en knoflook.
tomatenpuree met de sjalotjes meebakken(ontzuren)
De Italiaanse kruiden erbij en meebakken.
De wijn erbij en even doorkoken.
De tomaten uit de blender erbij en even doorkoken.
Laat alles op smaak komen evt. nog peper en zout toevoegen en 100 gram mozzarella toevoegen en laten smelten, misschien binden met allesbinder.
Gehakt mengen met alle ingrediënten en de 100 gram mozzarella in blokjes en 10 kleine balletjes van draaien.
Olie en boter in de hapjespan verhitten (niet verbranden!!)
Balletjes lekker bruin bakken en als deze gaar en bruin zijn de saus erover gieten.
Lekker met 3 kazen Girasoli (Jumbo)

Tags, , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meeuw405
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top