Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Mandarijn-Monchou-taart

Mandarijn-Monchou-taart

Door: anjelica

  • Europees
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-02-2019

Ingrediënten 10 personen


200 gram kruidnoten of kandijkoeken of bastognekoeken
100 gram ongezouten roomboter
boter om in te vetten
250 gram slagroom
1 zakje klopfix
300 gram monchou (losse pakjes)
130 gram basterdsuiker
1 zak mandarijnen
1 zakje taartina


Verder heb je nodig


Springvorm 24 cm
bakpapier
mixer met garde


Heerlijke taart 'bakken' zonder oven maar met een koelkast. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vet de bakvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
Smelt de roomboter in een pannetje, laat het niet bruin worden.
Breek de koek/pepernoten tot kruim.
Roer het kruim door de gesmolten boter en verdeel dit mengsel over de bodem van de bakvorm.
Aandrukken met de bolle kant van een lepel voor een mooie strakke bodem.
Laat de bodem in de koelkast opstijven.

Klop de slagroom met de helft van de suiker en de klopvast bijna stijf.
Klop in een tweede kom de monchou met de andere helft van de suiker romig.
Spatel nu de monchou door de slagroom, doe dit met kleine beetjes tegelijk.
Verdeel het mengsel over de bodem en strijg het netjes glad.
Dit nu 4 uur in de koelkast op laten stijven.

Pel twee mandarijnen en verdeel de partjes over de monchoubodem.
Pers 250 ml sap uit de overige vruchten.
Meng de taartina met 2 eetlepels sap aan en roer dit tot een glad papje.
Breng het sap aan de kook en voeg het taartina-papje toe. Warm het geheel al roerend weer op en laat het 1 minuut doorkoken. Haal de pan van het vuur, laat het even afkoelen en verdeel de nog warme gelei voorzichtig over de taart.
Laat de taart in de koelkast opstijven.


Tags, ,

Serveertip

Taart eventueel garneren met een toefjes of rand slagroom.

Bron

Pinterest



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjelica
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top