Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Ge­po­cheerd kur­ku­ma-ei

Ge­po­cheerd kur­ku­ma-ei

Door: marcdepester

  • Belgisch, Ontbijt
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 11-02-2019

Ingrediënten 2 personen


2 el pistachenoten
1 el milde olijfolie
400 g verse spinazie
125 g romaatjes
1 el wittewijnazijn
1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
2 middelgrote eieren


Ge­po­cheerd kur­ku­ma-ei
Ge­po­cheerd kur­ku­ma-ei

Een frisse ontbijtsalade met in de hoofdrol een gepocheerd ei met kurkuma.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verhit een Koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 2 min. Laat afkoelen op een bord.
-Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en roerbak de spinazie 2 min. op middelhoog vuur.
-Halveer de tomaten in de lengte. Hak de pistachenoten grof.
-Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een pan en voeg de azijn en kurkuma toe.
-Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water en pocheer ze 3 min.
-Verdeel de spinazie over de kommen. Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de spinazie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de tomaten en pistache.
Breek de eieren vlak voor serveren open.

Tags

Serveertip

Combinatietip:
Lekker met volkoren crackers.

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top