Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Eggs Rot­h­ko

Eggs Rot­h­ko

Door: marcdepester

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-02-2019

Ingrediënten 4 personen


1 rogge desembrood (ongesneden)
1 rode peper
50 g gezouten roomboter (op kamertemperatuur)
1 tl gerookt paprikapoeder
4 middelgrote eieren
12½ g verse bieslook (half bakje)


Eggs Rot­h­ko
Eggs Rot­h­ko

Dit broodje ei - een kunstwerkje op zich - is door restaurant Egg in New York vernoemd naar schilder Mark Rothko.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd van het brood per persoon 1 snee van 1.5 cm dik.
-Verwijder het steeltje van de rode peper.
-Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. en snijd de helft van de peper in dunne ringen en de rest fijn.
-Meng de boter met de fijngesneden rode peper en de gerookte-paprikapoeder.
-Breng op smaak met peper.
-Steek met een glas of kopje van 7 cm doorsnee uit het midden van elke snee brood een rondje (dit rondje gebruik je niet).
-Bestrijk het brood aan beide kanten voorzichtig met de boter. Verhit per 2 sneetjes brood een Koekenpan zonder olie of boter. Bak het brood op middelhoog vuur aan één kant in 3 min. krokant en keer om.
-Breek de eieren boven de rondjes in het brood en doe de deksel op de pan(nen) of dek af met aluminiumfolie.
-Bak de eieren op laag vuur in 6 min. gaar.
-Neem het brood met ei uit de pan en verdeel over de borden.
-Knip met een schaar de bieslook erboven en garneer met de ringetjes rode peper.

Tags

Serveertip

Bereidingstip:
Maak je dit ontbijtgerecht voor meer dan 2 personen en wil je tegelijk aan tafel? Bak de broodjes ei dan in meerdere koekenpannen tegelijk.

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top