Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Har­ten­la­sag­ne met to­ma­ten-ge­hakt­saus

Har­ten­la­sag­ne met to­ma­ten-ge­hakt­saus

Door: marcdepester

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-02-2019

Ingrediënten 4 personen


1 teen knoflook
1 ui
3 el traditionele olijfolie
70 g tomatenpuree
500 g rundergehakt
1 tl kristalsuiker
400 g tomatenblokjes
7½ g verse basilicum
100 g Grana Padano kazen (stuk)
12 verse lasagnebladen


Har­ten­la­sag­ne met to­ma­ten-ge­hakt­saus
Har­ten­la­sag­ne met to­ma­ten-ge­hakt­saus

Het ultieme hoofdgerecht voor een romantisch diner voor twee.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een Hapjespan. Fruit de ui op middelhoog vuur 3 min. en doe dan de knoflook erbij. Bak 1 min. mee.
-Voeg het gehakt toe en roerbak rul. Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee. Schenk de tomatenblokjes erbij en breng de saus op smaak met peper, zout en suiker.
-Laat de saus met de deksel op de pan 15 min. zachtjes sudderen.
-Rasp de kaas en snijd het basilicum grof.
-Snijd of knip uit elk lasagneblad 1 groot hart.
-Kook de lasagneharten in een ruime pan kokend water met 2 tl zout. Laat ze een voor een in de pan glijden. Blijf roeren zodat ze niet aan elkaar plakken. Kook in 3-4 min. beetgaar.
-Leg op elk bord 1 lasagnehart.
-Schep de tomatensaus erop en dek af met een hart.
-Herhaal en eindig met een lasagnehart.
-Bestrooi met kaas en basilicum.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top