Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Varkensfiletrollade met champignonsaus

Varkensfiletrollade met champignonsaus

Door: ikkes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-02-2019

Ingrediënten 4 personen


1 stuks varkensfiletrollade, a 600 gr.
1 snufje zout
1 snufje peoer
125 gr. boter
250 gr. champignons
1 stuks ui, klein
1 zakje witte saus
0.25 L melk
2 eetl. peterselie, gesnipperd
3 eetl. kappertjes (eventueel)


Varkensfiletrollade met champignonsaus
Varkensfiletrollade met champignonsaus

Groot vlees, zoals een rollade eet je beslist niet elke dag.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf het vlees rondom in met zout en peper.
Verhit 100 gr. van de boter in een Braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
Braad het vlees - op een laag vuur en met het deksel op de pan - zachtjes gaar in ca. 40 min.
Keer het vlees af en toe.
Maak intussen de saus.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Pel en snipper het uitje.
Verhit de rest van de boter in een koekepan en bak de ui met de champignons ca. 5 min.
Roer de sauspoeder erdoor en schenk de melk erbij.
Breng de saus al roerende aan de kook en laat hem ca. 3 min. zachtjes koken.
Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de peterselie en eventueel de kappertjes erdoor.
Neem het vlees uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat het ca. 10 min. rusten.
Snijd het vlees in plakken en leg die op een warme schaal, lepel er wat van de saus erover en geef de rest van de saus er apart bij.

Tags,

Serveertip

Lekker met bijvoorbeeld aardappelkroketjes en bundeltjes sperziebonen.

Bron

Ditjes en datjes



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top