Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. No-bake MonChou-taartje met pecannoten en appel

No-bake MonChou-taartje met pecannoten en appel

Door: Keukensloofje47

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-02-2019

Ingrediënten 6 personen


100 gr chocolate chip koekjes
60 gr gezouten peccannoten
70 gr boter
200 gr Monchou ( of Philadelphia naturel)
2 fris zoete appels
30 gr donker bruine basterd suiker
50 gr fijne kristalsuiker
1 el appelstroop
snufje kaneel


Verder heb je nodig


Keukenmachine schotel, pannetje

No-bake MonChou-taartje met pecannoten en appel
No-bake MonChou-taartje met pecannoten en appel

Lekker, makkelijk om te maken en hij hoeft niet de oven in. Bewaar tot vier à vijf dagen afgedekt in de koelkast.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de koekjes en de pecannoten heel fijn in een Keukenmachine of in een druk-en-sluitzakje door hier met een deegroller op te rollen.
Smelt de helft van de boter in een steelpannetje en doe hierbij de verkruimelde koekjes en pecannoten bij. Meng goed en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Houd wel iets van het mengsel over ter garnering.
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Smelt de rest van de boter in een koekenpan, samen met de donkere basterdsuiker. Als de suiker gesmolten is, voeg je de stukjes appel toe met een beetje kaneel en bak dit ongeveer vijf minuutjes. Laat het vervolgens ongeveer vijf minuten afkoelen. Het appelmengsel kan je nu verdelen over de kruimels.
Meng de kristalsuiker, Monchou en appelstroop tot een glad mengsel. Verdeel dit over de appelstukjes. Laat het dessert nu ten minste vier uur opstijven. Garneer met de overgebleven kruimels. Een heerlijk Monchou taartje met pecanoten en appel van de blog Soft Sunday.

Tags, , ,

Bron

Cly.nl Soft Sunday.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top