Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Zalm
  5. Snel­le eggs be­ne­dict met as­per­ges en zalm

Snel­le eggs be­ne­dict met as­per­ges en zalm

Door: marcdepester

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-02-2019

Ingrediënten 4 personen


500 g verse witte asperges
1 wit klein brood
4 middelgrote eieren
2 el gezouten roomboter (of margarine)
4 el mayonaise
1 tl dijonmosterd
4 tl citroensap
100 g gerookte zalm
1 bakje tuinkers


Snel­le eggs be­ne­dict met as­per­ges en zalm
Snel­le eggs be­ne­dict met as­per­ges en zalm

Maak eens een top ontbijt voor Uw geliefde ! Serveer er eens een glaasje cava bij ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze doormidden, doe in een pan water en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat nog 10 min. in het hete water liggen. Giet af.
-Snijd ondertussen 4 sneetjes van het brood en rooster ca. 8 min. in de oven.
-Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 6 min. Spoel af onder koud stromend water en pel voorzichtig.
-Smelt ondertussen voor een snelle hollandaisesaus de boter in een steelpan. Roer de mayonaise, mosterd en het citroensap door elkaar en voeg langzaam al roerend met een garde toe aan de boter. Breng op smaak met peper.
-Beleg de geroosterde sneetjes brood achtereenvolgens met de asperges, gerookte zalm, een gekookt ei en wat saus.
-Garneer met de tuinkers.

Tags

Serveertip

De asperges kan je de dag voordien reeds bereiden

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top