Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Vol­ko­ren­toast met spi­na­zie, rook­vlees en ei

Vol­ko­ren­toast met spi­na­zie, rook­vlees en ei

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-02-2019

Ingrediënten 4 personen


4 middelgrote eieren
60 ml sojamelk ongezoet
120 ml milde olijfolie
1 el witte wijnazijn
1 tl dijonmosterd
½ tl zout
200 g verse spinazie
4 sneetjes volkorenbrood
50 g licht gezouten rookvlees


Vol­ko­ren­toast met spi­na­zie, rook­vlees en ei
Vol­ko­ren­toast met spi­na­zie, rook­vlees en ei

Lazy Sunday ! Breng eens verandering in je ontbijt .....Eet je graag brood? Kies dan volkorenbrood, daar zitten veel vezels in en dat is goed voor je spijsvertering.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 5 min. Dan is het eiwit gestold en de dooier nog zacht.
-Spoel af onder koud stromend water en pel ze.
-Doe ondertussen de sojamelk, 100 ml olie, de azijn, mosterd en het zout in een hoge beker. Mix in 30 sec. met de staafmixer tot mayonaise.
-Verhit de rest van de olie in een Hapjespan. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Doe in een vergiet en laat uitlekken.
-Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster en snijd ze diagonaal doormidden.
-Bestrijk de broodjes met 1 el van de mayonaise en verdeel het rookvlees en de spinazie over de sneetjes.
-Halveer de eitjes en leg op elk broodje een half ei. Breng op smaak met peper.

Tags

Serveertip

Variatietip: in plaats van volkorenbrood kun je ook spelt- of roggebrood gebruiken.
Combinatietip: Lekker met geroosterd sesamzaad.

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top