Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Ei po­che­ren

Ei po­che­ren

Door: ikkes

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-02-2019

Ingrediënten 4 personen


1 eetl. witrte wijnazijn
4 stuks verse eieren


Tags

Ei po­che­ren
Ei po­che­ren

Als je eenmaal een goed gepoocheerd eitje heb geproef wil je nooit een andere meer anders.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng in een pan een laag water van minstens 6 cm aan de kook en voeg de wittewijnazijn toe.
Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt.
Breek 1 ei voorzichtig in een kommetje of kopje.
Laat het ei in het water glijden.
Houd het water tegen de kook aan en laat het ei in ca. 3 min. gaar worden.
Doe hetzelfde met de andere eieren.
Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken.
Bestrooi met peper en eventueel zout.
Bereidingstip:
Gebruik een ruime (hapjes)pan als je meerdere eieren tegelijk wilt pocheren

Tags

Bron

A:H



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top