Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Peultjes met kerstomaatjes

Peultjes met kerstomaatjes

Door: ikkes

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-02-2019

Ingrediënten 2 personen


2 stuks sjalotjes
100 gr. peultjes
1 snufje zout
1 snufje peper
1 eetl. boter
1 doosje kerstomaatjes
1 eetl. gembersiroop


Tags

Peultjes met kerstomaatjes
Peultjes met kerstomaatjes

Vrolijk.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden:
Pel en snipper de sjalotjes.
Maak de peultjes en de tomaatjes schoon.
Bereiden:
Kook de peultjes ca.2 minuten in weinig water.
Verhit intussen de boter in een andere pan en bak de sjalotjes ca.2 minuten.
Giet de peultjes af.
Voeg de peultjes en de kerstomaatjes toe aan de sjalotjes en bak nog ongeveer 5 minuten. Roer de gembersiroop erdoor.
Breng de groente op smaak met wat versgemalen peper.
Magnetron
Verhit de boter in een onafgedekte schaal in ca. 1 min. op vol vermogen.
Voeg de gesnipperde sjalotjes toe en verhit onafgedekt nog ca. 1 min. op vol vermogen.
Schep de peultjes erdoor en verhit onafgedekt nog ca. 1 min. op vol vermogen.
Voeg de tomaatjesen de gembersiroop toe en verhit de groente afgedekt nog ca. 2 min. op vol vermogen
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Tags

Bron

Blad Menu



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top