Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker

Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker

Door: SandraK1966

  • Spaans Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-02-2019

Ingrediënten 8 personen


850 gram rundergehakt
250 gram chorizo broodbeleg (125 gram grof en 125 gram heel klein gesneden)
1 grote of 2 kleine uien (klein gesnipperd)
2 rode uien (grof gesnipperd)
5 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt, helft door het gehakt, helft voor de saus)
1 blik (400 gram) gepelde tomaat (klein gesneden)
150 ml rode Spaanse wijn
2 eetlepels gedroogde peterselie (de helft voor door het gehakt, de helft voor de saus)
1 dessertlepel Jonnie Boer Al-Andalus kruiden
1 runderbouillonblokje (verkruimeld)
50 gram bloem
75 gram paneermeel.
1 ei (losgeklopt)
scheutje becel


Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker

Ik blijf altijd nieuwe dingen poberen. Deze ballen zijn heerlijk! Weer eens wat anders. Je moet wel van sterk gekruid eten en natuurlijk van chorizo houden. Ze zijn warm lekker maar ik vond ze koud met wat aioli erover NOG lekkerder. 

Gemaakt in een 6 liter Crockpot!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng eerst het paneermeel losjes met het gehakt zodat het paneermeel goed tussen het gehakt zit.

Meng dan het ei, de klein gesnipperde ui, de helft van de knoflook, de helft van de peterselie, de Al-Andalus kruiden en de heel klein gesneden chorizo met het gehakt.

Maak er 8 gelijke ballen van en draai ze even rond in de bloem. (De ballen voelen heel stevig aan, maak je daar geen zorgen om. Ze worden smeuïg genoeg door de chorizo die erin verwerkt zit)

Doe de gepelde tomaat, de andere helft van de chorizo, de rode ui, de rode wijn, de verkruimelde runderbouillonblokjes, de andere helft van de knoflook en de andere helft van de peterselie onderin de Slowcooker.

Verhit de becel in een pan en braad de ballen kort en ronddraaiend even aan tot ze bruin zijn aan de buitenkant.

Leg de ballen op het mengsel in de slowcooker en zet 4 uur op low.

Tags, , , , , , , ,

Serveertip

Ik had het gemaakt met knoflookaardappeltjes uit de airfryer (krieltjes in schil 10 minuten voor koken. Mengsel maken van oregano, zeezout, 4 teentjes knoflook en olijfolie, krieltjes mengen met mengsel en 20 minuten op 180 graden in de airfryer) en wat groente (gesneden tomaat, aubergine, ui, paprika en courgette) gemengd met een schepje saus van de ballen gehakt 20 minuten in de airfryer op 180 graden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SandraK1966
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top