Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Rozemarijnkip met nieuwe aardappeltjes

Rozemarijnkip met nieuwe aardappeltjes

Door: ikkes

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2019

Ingrediënten 2 personen


5 stuks sjalotjes
3 takjes peterselie
4 stuks kipkarbonades
1 snufje zout
1 snufje peper
25 gr. boter
1 teentje knoflook
2 theel. rozemarijn
300 gr. nieuwe aardappeltjes
1 dl witte wijn
1 theel. bouillonpoeder


Rozemarijnkip met nieuwe aardappeltjes
Rozemarijnkip met nieuwe aardappeltjes

Provencaals.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden:
Pel de sjalotjes en halveer de grote exemplaren.
Knip de peterselie fijn.
Bereiden:
Wrijf de kip in met zout en peper.
Verhit de boter in een Braadpan.
Bak de kip rondom bruin.
Pers de knoflook erboven uit en strooi de rozemarijn erover.
Voeg de sjalotjes en de aardappeltjes toe en dak ze even mee.
Voeg de wijn, het bouillonpoeder en 0.5 dl. water toe en laat het gerecht afgedekt in ca. 20 min. gaar worden.
Strooi de peterselie erover.
Lekker met bleekselderij.
Wijntip:
Door de sjalotjes, de knoflook en de rozemarijn krijgen de kip en de aardappelen een heerlijke kruidige smaak.
Heel lekkerdaarbij smaakt een witte wijn die zelf ook iets kruidigs heeft.
Bijvoorbeeld een Chardonnay uit Australie of 1 uit Californie.

Tags, ,

Bron

Blad Menu



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top