
500gr Eryngii
100m sherry
3el Rijst azijn
2 sjalotjes
1 knoflookteen (of 1tl knoflookpuree)
Tijm
Peper
Zout
Olijfolie
Stevige zware pan
Gevonden op het internet als Joe's King Trumpet Mushrooms en aan onze eigen smaak aangepast
Voorbereiding:
Maak de paddestoelen school en snijd ze in de lengte door in drie stukken
Snijd de sjalotjes en de knoflookteen fijn
Bereiding:
Doe olijfolie in de pan met wat peper en zout en leg de paddestoelen erin, bestooi ook deze kant van de paddestoelen met wat olijfolie, peper en zout. Zorg ervoor dat alle paddestoelen plat op de bodem liggen (bak zonodig in twee porties)
Keer de paddestoelen om als ze goudbruin zijn totdat ook deze kant goudbruin is, ca 2-3 minuten per kant
Voeg de sjalotten, tijm en de knoflook toe en bak even goed door (laat de knoflook niet verbranden) ca 3 minuten
Gebruik indien nodig al een klein beetje sherry om ze niet te laten aanbakken.
Voeg de sherry toe en laat deze inkoken zodat het vocht vrijwel geheel verdampt is, ca 3-4 minuten. Draai de paddestoelen af en toe om
Voeg nu de rijst azijn toe, schud alles even om en haal direct van het vuur.
Serveer warm! Smakelijk!
Je kunt het gemakkelijk in de koelkast bewaren en opwarmen als je het wil serveren.
Http://ediblesiliconvalley.ediblecommunities.com/recipes/joes-trumpet-mushrooms