Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Mini pasteitjes met hamragout

Mini pasteitjes met hamragout

Door: ikkes

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-02-2019

Ingrediënten 2 personen


1 takje peterselie
15 gr. boter
1 theel. paprikapoeder
100 gr. hamblokjes
6 stuks mini pasteibakjes
1 eetl. maizena
0.5 dl boullon (blokje)
1 dl slagroom
100 gr. doperwtjes (diepvries)
1 snufje zout
1 snufje peper


Verder heb je nodig


Oven

Mini pasteitjes met hamragout
Mini pasteitjes met hamragout

Een warm en feestelijk voorafje met een snelle zelfgemaakte ragout.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 C.
Hak de peterselie fijn.
Verhit de boter en bak het paprikapoeder en de ham ca. 5 min. op laag vuur.
Zet de pasteibakjes op een bakplaat en verwarm ze ca. 5 min. in de oven.
Roer intussen de maizena glad met de bouillon en roer dit met de slagroom door de ham.
Blijf roeren totdat een gebonden saus ontstaat.
Doe de erwtjes erbij en warm alles ca. 5 min. zachtjes door.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet de pasteibakjes op 2 borden en schep de ragout erin en ernaast.
Strooi de peterselie erover.

Tags,

Serveertip

Wijntip:
Bij de pittige pasteitjes past een mild-kruidige witte wijn.
Bijvoorbeeld een Pinot Grigio uit Italie of een Hongaarse of Franse Tokay Pinot Gris.

Bron

Blad Menu



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top