Sauerkraut met bratwurst
- Duits, Lunch/Brunch
- 30-60 min.
Zuurkool met braadworst.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 stuks ui50 gr. boter
500 gr. zuurkool
1 dl vleesbouillon
1 dl witte wijn, niet te droog
4 stuks braadworst, a. 100 gr.
1 stuks stokbrood
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 630,38 kcal |
Koolhydraten | 47,26 g |
Eiwitten | 27,96 g |
Vetten | 32,56 g |
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui.
Smelt 25 g boter in een braadpan en fruit de ui zachtjes glazig.
Giet de zuurkool af en schep de kool door de ui.
Voeg de bouillon en de wijn toe.
Prik de braadworsten hier en daar in en leg ze op de zuurkool.
Smoor de zuurkool in ca. 30 min. afgedekt zachtjes gaar.
Neem na ca.15 min. de braadworsten uit de pan.
Verhit de rest van de boter in een koekepan en bak de braadworsten rondom bruin.
Snijd het stokbrood in 4 stukken en snijd ze open.
Verdeel de zuurkool over het stokbrood en leg de braadworsten erop.
Bron
Blad Menu