Sauerkraut met bratwurst

  • Duits, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Sauerkraut met bratwurst

    Sauerkraut met bratwurst

    Sauerkraut met bratwurst

Zuurkool met braadworst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 stuks ui
50 gr. boter
500 gr. zuurkool
1 dl vleesbouillon
1 dl witte wijn, niet te droog
4 stuks braadworst, a. 100 gr.
1 stuks stokbrood
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 630,38 kcal
Koolhydraten 47,26 g
Eiwitten 27,96 g
Vetten 32,56 g

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui.
Smelt 25 g boter in een braadpan en fruit de ui zachtjes glazig.
Giet de zuurkool af en schep de kool door de ui.
Voeg de bouillon en de wijn toe.
Prik de braadworsten hier en daar in en leg ze op de zuurkool.
Smoor de zuurkool in ca. 30 min. afgedekt zachtjes gaar.
Neem na ca.15 min. de braadworsten uit de pan.
Verhit de rest van de boter in een koekepan en bak de braadworsten rondom bruin.
Snijd het stokbrood in 4 stukken en snijd ze open.
Verdeel de zuurkool over het stokbrood en leg de braadworsten erop.

Bron

Blad Menu

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ikkes avatar

Doorsturen

Home Recepten