Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Sauerkraut met bratwurst

Sauerkraut met bratwurst

Door: ikkes

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-02-2019

Ingrediënten 4 personen


1 stuks ui
50 gr. boter
500 gr. zuurkool
1 dl vleesbouillon
1 dl witte wijn, niet te droog
4 stuks braadworst, a. 100 gr.
1 stuks stokbrood


Sauerkraut met braadwurst
Sauerkraut met braadwurst

Zuurkool met braadworst.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui.
Smelt 25 g boter in een Braadpan en fruit de ui zachtjes glazig.
Giet de zuurkool af en schep de kool door de ui.
Voeg de bouillon en de wijn toe.
Prik de braadworsten hier en daar in en leg ze op de zuurkool.
Smoor de zuurkool in ca. 30 min. afgedekt zachtjes gaar.
Neem na ca.15 min. de braadworsten uit de pan.
Verhit de rest van de boter in een koekepan en bak de braadworsten rondom bruin.
Snijd het stokbrood in 4 stukken en snijd ze open.
Verdeel de zuurkool over het stokbrood en leg de braadworsten erop.

Tags, ,

Bron

Blad Menu



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top