Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Limoncello Paastaart

Limoncello Paastaart

Door: Keukensloofje47

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2019

Ingrediënten 8 personen


500 gr magere Franse kwark
250 gr slagroom stijfgeklopt
1 pak lange vingers
150 ml limoncello + extra om te besprenkelen
10 blaadjes gelatine
170 gr witte basterdsuiker
2 biologische citroenen sap en zeste


Verder heb je nodig


Springvorm Mixer kom pannetje

Limoncello Paastaart
Limoncello Paastaart
Limoncello Paastaart
Limoncello Paastaart

Deze taart zag ik eens op Keukenliefde en heb hem gemaakt vorig jaar met Pasen. De taart zelf is in ongeveer 20 minuten klaar .. ... mijn ervaring was, dat ik alsnog té snel het mengsel op de lange vingers goot. Frustatie alom, want enkele kwamen boven drijven.Dat is wel goed gekomen, maar het had niet zo hoeven zijn.  Dit jaar plan ik hem weer met Pasen en...zoals het gezegde :   Al doende leert men " , zal ik nog langzamer gieten. Toch nog goed gekomen ...... en de taart? Ja die was heerlijk en door de kwark niet machtig.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Beleg de bodem van een met boter ingevette springvorm van 24 cm met de lange vingers met de suikerkant naar boven . Besprenkel de lange vingers rijkelijk met de limoncello en laat even intrekken.
Rasp de schil van de 2 citroenen en zet dat even apart. Pers de 2 citroenen uit.
Week de 10 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
Warm de limoncello met het citroensap in een steelpannetje. Pas op laat niet koken. Haal de pan van het vuur .Knijp de gelatine uit en los deze op in het limoncello- citroenmengsel. Laat even iets afkoelen.
Roer in een kom de suiker, kwark en de helft van de citroenschil door elkaar en voeg het gelatinemengsel toe. Werk alles goed door elkaar. Voeg als laatste de stijf geklopte slagroom toe en werk dit ook door het mengsel.
Schenk uiterst voorzichtig beetje voor beetje het mengsel op de lange vingers, zodat ze te tijd hebben zich "vol" te zuigen.
Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Versier de taart vlak voor serveren naar eigen inzicht en geniet.

Tags, , ,

Bron

Keukenliefde eigen tekst en foto



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top