Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Ba­na­nen-ko­kos­cake

Ba­na­nen-ko­kos­cake

Door: marcdepester

  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-02-2019

Ingrediënten 10 personen


300 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
300 g kristalsuiker
6 middelgrote eieren
300 g zelfrijzend bakmeel
1 mespunt zout
110 g geraspte kokos
6 bananen
1 el zelfrijzend bakmeel
4 el poedersuiker


Verder heb je nodig


Mixer
cakevorm (30 cm)

Ba­na­nen-ko­kos­cake
Ba­na­nen-ko­kos­cake

De banaan zorgt ervoor dat deze lekkere cake heel smeuïg is. De kokos geeft 'm iets tropisch. Deze cake kan je vooraf bereiden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C.

-Klop de boter en suiker met een Mixer in 5 min. romig.
-Klop de eieren los in een kom en voeg beetje bij beetje toe aan het boter-suikermengsel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel, zout en tot slot 100 g kokos toe.
-Prak de bananen en meng ze met een spatel door het beslag.

-Bestuif de cakevorm met het meel. Schud overtollig meel uit de vorm.

-Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in 1 uur en 10 min. gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
-Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit, dan is de cake gaar.
-Neem de cake uit de oven, bestuif met de poedersuiker en laat (terwijl de poedersuiker smelt) 5 min. afkoelen.
-Haal de cake uit de vorm en zet hem op een rooster.
-Bestrooi met de rest van het kokos en laat afkoelen. Snijd de cake in plakken.

Tags

Serveertip

Combinatietip:
Lekker met een bol vanilleijs of pecan-karamelijs.
Bewaartip:
Je kunt de cake verpakt in vershoudfolie 2 tot 3 dagen bewaren.

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top