Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. SPIESJES MET ZOETE AARDAPPELFRIETJES

SPIESJES MET ZOETE AARDAPPELFRIETJES

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2019

Ingrediënten 4 personen



100 g Solo ( margarine)
500 g rundsfilet

VOOR HET GLAZUUR:

1 el ketchup
1 tl tomatenpuree
1 tl sojasaus
1 el whisky
1 el appelsap
¼ tl worcestersaus
1 el honing
VOOR DE ZOETE AARDAPPELFRIETJES:

2 zoete aardappelen
1 el olijfolie
Een snuifje fleur de sel
3 takjes verse koriander
5 radijsjes
100 g postelein


Verder heb je nodig


Saté stokjes (houten eerst in water leggen zodat ze niet kunnen verbranden tijdens de bak)

SPIESJES MET ZOETE AARDAPPELFRIETJES
SPIESJES MET ZOETE AARDAPPELFRIETJES

Verras je liefste eens met dit lekker feestgerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak het glazuur:
-klop alle ingrediënten los in een mengkom. (tip: maak het glazuur op voorhand en bewaar het in de koelkast).

-Snijd het vlees in reepjes of blokjes en haal ze door het glazuur of wrijf ze in met een borsteltje. Laat de spiesjes even weken voor je ze gebruikt. Rijg er de reepjes of stukjes filet aan

Maak de zoete aardappelfrietjes:
-Schil de zoete aardappelen en snijd ze in frietjes. Verhit een scheut olijfolie in een Koekenpan en bak ze mooi goudbruin (of gaar ze in een oven op 200 °C).
-Hak de koriander fijn.
-Was de radijsjes en postelein zorgvuldig.
-Snijd de radijsjes in fijne schijfjes en bestrooi ze met wat fleur de sel.

-Verhit de Solo (margarine) in een koekenpan en bak de spiesjes rondom mooi bruin (het glazuur gaat een beetje karamelliseren maar laat het zeker niet aanbranden!).

-Bestrooi de frietjes met het zout en de koriander.
Serveer de spiesjes met de frietjes en het mengsel van radijsjes en postelein.

Tags

Bron

Solo open kitchen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top