1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Citroenhartjes

Citroenhartjes

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-02-2019

Ingrediënten 10 personen


250 g zachte boter
100 g fijne suiker
350 g patisseriebloem
100 g amandelpoeder
1 citroen (de geraspte schil ervan)
1 snuifje zout
4 el abrikozenconfituur
poedersuiker


Verder heb je nodig


2 uitsteekvormpje in de vorm van een hart (1 grote en 1 kleinere )

Citroenhartjes
Citroenhartjes

Heerlijk krokant met een lekker zoet hart binnenin. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Meng de boter met de suiker, de bloem, het amandelpoeder, de citroenschil en het zout tot een homogeen deeg. Maak er een bal van, wikkel in vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

2 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit tussen twee vellen vershoudfolie uit. Steek er 60 hartjes uit met de grootste vorm. Haal met het kleinste vormpje het middelste uit dertig koekjes. Bak de koekjes 5 à 7 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
3 Verwarm de abrikozenconfituur. Strijk vervolgens uit op de volle hartjes. Leg de andere hartjes erop. Werk af met de poedersuiker.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top