Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Artisjokken met kruidendip

Artisjokken met kruidendip

Door: ikkes

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-02-2019

Ingrediënten 2 personen


4 stuks artisjokken (klein)
0.5 stuks citroen
1 snufje zout
1 stuks sjalotje
1 theel. suiker
1 snufje peper
2 eetl. groene kruiden (peterselie, dille, bieslook enz.)
1 theel. Franse mosterd
0.75 dl yoghurt
2 eetl. olijfolie


Tags

,

artisjokken met kruidendip
artisjokken met kruidendip

Kruidige klassieker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden:
Breek of snijd de stelen van de artisjokken.
Breng een flinke laag water met de 0.5 citroen en 1 theelepel zout aan de kook.
Leg de artisjokken in het kokende water.
Leg er een bord op, zodat ze onder water blijven en kook ze in ca. 25 minuten gaar.
De artisjokken zijn gaar als een blad er gemakkelijk uitgetrokken kan worden.
Haal de artisjokken uit de pan en laat ze ondersteboven op een bord uitlekken.
Pel en snipper het sjalotje.
Meng het met de suiker, wat peper en zout, de groene kruiden, de mosterd, de yoghurt en de olijfolie.
Bereiden:
Zet de lauwe of koude artisjokken op twee borden en geef het dipsausje er apart bij.

Tags,

Bron

Blad Menu



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top