1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Franse Visschotel met tomaat

Franse Visschotel met tomaat

Door: Keukensloofje47

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-02-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg vastkokende aardappelen schoongeboend in stukken
600 gr kabeljauw filet
3 grote tomaten in plakken
1 dikke ui in ringen
200 gr crème fraîche
100 gr geraspte belegen kaas
2 tl gedroogde provençaalse kruiden
3 el olijfolie
450 gr doperwten uit diepvries
grote Ovenschaal ingevet


Verder heb je nodig


Ovenschotel, mes, snijplank

Franse Visschotel met tomaat
Franse Visschotel met tomaat

Een gemakkelijke ovenschotel lekker met gebakken aardappeltjes in de schil( hoeft natuurlijk niet ,als je er niet van houdt) en met tuinerwtjes geserveerd.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. Snijd de visfilet in 4 stukken en leg ze in de ovenschaal.
Verdeel de tomaat en de uiringen over de vis. Schep er een lepel crème fraîche op. Bestrooi met de kaas, de kruiden en zout en peper naar smaak.
Bak de visschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Verhit intussen de olie in een Koekenpan. Bak de aardappelen in 8-10 min. goudbruin en krokant. Kook de erwten in water met zout in 4 min. knapperig gaar.
Serveer de visschotel met de aardappelen en de erwten.
Bereid aardappelen eens in de schil. Deze zit niet alleen vol extra voedingsstoffen, het geeft de aardappel ook een extra volle smaak.

Tags, , , , , ,

Bron

Vriendin.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top