1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Loempia
  6. bami loempia

bami loempia

Door: wendy51

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-02-2019

Ingrediënten 5 personen


10 vellen filodeeg
400 gram Chinese roerbakgroente
2 eieren, geklopt
3 kipfilets, gaargekookt in bouillon
100 gram achterham in blokjes
4 nestjes mie, gaargekookt
een scheutje ketjap
aromat
cayennepeper
1 rode peper
bloem water mengsel


Verder heb je nodig


Kookpan
koekenpan
grote snijplank
en standaard keuken gerei


Ooit eens besteld bij de chinees

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de kip gaar in bouillon even aflaten koelen.
De kipfilet in brede repen snijden.
De Chinese roerbakgroente roerbakken tot bijna gaar.
De geklopte eieren erbij doen en even laten stollen, dan goed doorroeren.
De ham erbij doen,samen met de rode pepertje, ketjap en cayennepeper, goed doorroeren.
De mie erdoor roeren.
Op ieder vel filodeeg een reep kip leggen en een flinke schep groenten mengsel.
De buitenkanten naar binnen vouwen en voorzichtig oprollen tot een loempia.en goed dicht plakken met de bloem en watermengsel
Met een beetje olie of (ei) besmeren en afbakken in een voorverwarmde oven van 200C tot ze mooi goudbruin zijn. (Ongeveer 15 minuten).

Tags

Serveertip

Lekker met satesaus of sweet chillisaus



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wendy51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top