Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Citroentaart

Citroentaart

Door: kokenmetjanny

  • Wereld, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-02-2019

Ingrediënten 12 personen


2 eieren
150 gr. zachte boter
200 gr. suiker
125 gr. tarwebloem
100 gr. maïzena
zout
1/2 theel. bakpoeder
2 citroenen
1 dl. yoghurt
boter voor de vorm
poedersuiker en schijfjes aardbei voor de garnering


Verder heb je nodig


Oven / vorm van 26 cm.


Een verfrissende, lichte cake die snel is gemaakt en waarvan uw vrienden versteld zullen staan.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De eieren splitsen. De boter, de suiker en de eidooiers tot een lichte, romige massa kloppen. De bloem, de maïzena, een snufje zout en het bakpoeder vermengen.
De eiwitten stijfkloppen. Eerst het bloemmengsel en dan het geklopte eiwit op de botermassa scheppen en met een spatel alles voorzichtig vermengen.
De oven voorverwarmen op 180 C. Een springvorm invetten. De beide citroenen wassen met heet water en afdrogen. De schil fijnraspen, de vruchten doorsnijden en uitpersen.
De citroenschil en het -sap door de yoghurt roeren. Vervolgens de citroenyoghurt door het cakebeslag scheppen.
Het beslag in de ingevette vorm doem en de taart in de hete oven (160 C.) in 50 min. goudgeel bakken. Testen of de taart gaar is. De taart uit de oven halen, even laten afkoelen en daarna uit de vorm halen.
De taart bestuiven met poedersuiker en versieren met aardbeienschijfjes. In 12 punten snijden.

Tags

Serveertip

Let een papieren taartonderzetter op de taart en bestuif de bovenkant met poedersuiker uit een zeefje. Zo krijgt u een leuk motiefje.

Bron

Snel en gezond koken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetjanny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top