1. Home
  2. Recepten
  3. Goedkope en snelle keuken
  4. Snelle aardbeienvlaai

Snelle aardbeienvlaai

Door: kokenmetjanny

  • Goedkoop en snel, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-02-2019

Ingrediënten 12 personen


220 gr. beschuit
3 eetl. poedersuiker
75 gr. zachte boter
100 gr. abrikozenjam
1 eetl. citroensap
400 gr. aardbeien
200 gr. frambozen
100 gr. bramen
1 dl. sinaasappelsap
1-2 eetl. bruine suiker


Verder heb je nodig


Oven / vorm van 26 cm.


In een ommezien klaar! Belegd met heerlijke verse vruchten is dit een ideale taart voor het begin van de zomer.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 220 C. De beschuiten in stukken breken, deze in een zakje doen en verkruimelen met de deegroller. Hiervan 1 eetl. apart houden voor de garnering. De rest van de kruimels kneden met de poedersuiker en de boter. In een vlaaivorm doen en met uw vingers goed verdelen. In de hete oven (200 C.) 10 min. bakken.
Intussen de abrikozenjam vermengen met het citroensap. De aardbeien, de frambozen en de bramen even wassen, zo nodig schoonmaken en daarna goed laten uitlekken. De kroontjes van de aardbeien verwijderen en de aardbeien in dunne plakjes snijden.
De vlaaibodem uit de oven halen en laten afkoelen. Voorzichtig uit de vorm halen en daarna gelijkmatig bestrijken met de abrikozenjam. Decoratief versieren met de aardbeienplakjes, de bramen en de frambozen.
Het sinaasappelsap met de bruine suiker in een pannetje aan de kook brengen en zachtjes laten koken tot de masa wat dikker wordt. Iets laten afkoelen en vervolgens over de vruchten strijken. Bestrooien met de apart gehouden beschuitkruimels. De vlaai in 12 punten snijden.

Tags

Bron

Snel en gezond koken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetjanny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top