300 gr. diepvriesbladerdeeg
800 gr. sappige peren
sap van 1/2 citroen
1 eetl. perenlikeur
50 gr. bruine suiker
100 ml. crème fraîche
1 zakje vanillesuiker
1 eetl. honing
een beetje bloem voor het aanrecht
poedersuiker voor het bestuiven
Oven
Laat de onverwachte gasten nu maar komen! Want met kant-en-klaar bladerdeeg is deze perentaart in een ommezien gemaakt.
De plakjes bladerdeeg naast elkaar in 20 min. laten ontdooien.
Intussen de peren schillen en zonder het klokhuis in dunne partjes snijden. Het citroensap en de perenlikeur vermengen met de bruine suiker en voorzichtig over de peren schenken.
De crème fraîche meet de vanillesuiker en de honing kloppen. De oven voorverwarmen op 200 C. Een bakplaat afspoelen met koud water. Niet afdrogen.
De bladerdeegplakjes op elkaar leggen en op een beetje bloem uitrollen tot een vierkante lap. Op de bakplaat leggen en bestrijken met het crème-fraîchemengsel. Hierbij een rand van 1 dm. vrijlaten. De peren dakpansgewijs op het bladerdeeg schikken.
De perenplaatkoek in de oven (180 C.) 25-30 min. bakken. Laten afkoelen, bestuiven met poedersuiker en in 12 stukken snijden. Lauw opdienen.
Snel en gezond koken