1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Omgekeerde bramentaart

Omgekeerde bramentaart

Door: kokenmetjanny

  • Wereld, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-02-2019

Ingrediënten 12 personen


150 gr. tarwebloem
1 snufje zout
geraspte schil van 1/2 citroen
6 eetl. suiker
75 gr. boter
500 gr. bramen
100 gr. suiker
100 gr. biscuitjes
100 gr. gemalen amandelen
geraspte schil van 1 citroen
1 zakje vanillesuiker
boter voor de vorm


Verder heb je nodig


Vorm van 26 cm. / oven

Tags


Sappige bramen onder een krokant deksel - lekker bij de koffie of als nagerecht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bloem,zout, de citroenschil en de suiker vermengen. De boter in kleine stukjes toevoegen en alles kneden. Beetje bij beetje 2 eetl. water toevoegen tot een glad en smeuïg deeg ontstaat. Het deeg in folie wikkelen en 30 min. in de koelkast leggen.
De bramen grondig wassen en goed droogdeppen. Vermengen met de suiker. De biscuitjes in een diepvrieszakje doen en met een deegroller geheel verkruimelen.
Als de bramen veel sap hebben gevormd, dit nu afgieten. De bramen, de biscuitjes, de amandelen, de citroenschil en de vanillesuiker vermengen.
De oven voorverwarmen op 200 C. Een vuurvaste ovenvorm invetten en de bramenmassa erin scheppen.
Het deeg tussen plasticfolie uitrollen tot een cirkel, over de bramen leggen en aan de randen in de vorm drukken. In het midden een gat uitsteken, zodat het vocht bij het bakken kan ontsnappen. In de oven (180 C.) 45 min. bakken. In 12 punten snijden.

Tags

Serveertip

Het bramenseizoen loopt van juli tot in de herfst. als u geen verse vruchten kunt krijgen, gebruik dan bramen uit de diepvries.

Bron

Snel en gezond koken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetjanny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top