Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Antipasti
  6. Antipasti 2

Antipasti 2

Door: ikkes

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2019

Ingrediënten 4 personen


200 gr. witte bonen
1 snufje zout
1 snufje peper, versgemalen
10 eetl. olijfolie
1 stuks rode ui
1 stuks aubergine, in plakken
1 snufje grof zeezout
4 plakken Parmaham
8 plakken coppa (Italiaanse vleeswaren)
100 gr. salami, in plakken
8 stuks verse vijgen
100 gr. gemengde olijven
brood, bv ciabatta


Antipasti 2
Antipasti 2

Gezellig

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Witte bonensalade:
Witte bonen 1 nacht weken in ruim water.
De volgende dag aan de kook brengen en ca 1 1/2 uur koken. 15 minuten voor het einde van de kooktijd zout en peper toevoegen.
Bonen afgieten en direct met ca 3 el olijfolie mengen.
1 Kleine rode ui fijnsnijden en door de bonen mengen.
Bonen met vers gemalen zwarte peper bestrooien en tot lauwwarm laten afkoelen.
Geroosterde aubergines en courgettes:
Aubergine en courgette in lengte in dunne plakken snijden.
Groenten met grof zeezout bestrooien en ca 30 min. laten staan.
Groenten afspoelen, droog deppen en met ca 3 el olijfolie bestrijken.
Groenten in grillpan of boven gloeiend houtskool aan beide zijde ca 5 min. roosteren.
Groenten na het roosteren in schaal leggen en ca 4 el olijfolie erover schenken.
Zout en peper erover strooien.
Groente 1 nacht laten intrekken.

Tags, ,

Serveertip

Serveertip:
Alle groenten en vlees op een schaal leggen en serveren met het brood.
Bij gebruik van Italiaanse witte bonen (cannelline) uit blik: de bonen goed uit laten lekken en mengen met de olijfolie, rode ui en zout en peper.

Bron

Geen idee



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top