Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Soep­sten­gels met top­pings

Soep­sten­gels met top­pings

Door: marcdepester

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2019

Ingrediënten 6 personen


10 plakjes roomboterbladerdeeg (pakje, diepvries)
1 ei
50 g oude geitenkaas (stuk)
3 tl komijnzaad
5 tl sambal manis
6 el sesamzaad


Verder heb je nodig


2 vellen bakpapier
2 bakplaten

Soep­sten­gels met top­pings
Soep­sten­gels met top­pings

Soepstengels, saai? Welnee. Niet als je ze zelf maakt met bladerdeeg! Maak ze extra lekker met verschillende toppings. Bijvoorbeeld met sesam en sambal of komijn met geitenkaas. Welke heeft jouw voorkeur? Gebruik dit makkelijke en snelle recept om je eigen soepstengels te maken. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

10 MIN. + 10 MIN. WACHTTIJD + 10 MIN. OVENTIJD

Soepstengels maken :

-Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat ondertussen het deeg bijna ontdooien. Dit duurt ca. 10 min.
-Leg steeds 2 plakjes bladerdeeg iets overlappend naast elkaar en druk vast zodat je 5 brede deegrepen krijgt.
-Halveer deze in de lengte, zodat je in totaal 10 smallere deegrepen hebt.

Topping: komijn en geitenkaas :

-Splits het ei (het eiwit wordt niet gebruikt).
-Roer de eidooier los en bestrijk hier de helft van de deegrepen mee.
-Rasp de geitenkaas, meng met het komijnzaad en strooi over het deeg met ei.
-Snijd hieruit 15 soep- stengels en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Topping: sambal en sesamzaadjes :

-Bestrijk de overige 5 deegrepen met de sambal en bedek met sesamzaadjes.
-Snijd ook hieruit weer 15 soepstengels en leg ze op de tweede met bakpapier beklede bakplaat.
-Bak de stengels ca. 12 min. in de oven.
-Verwissel de platen halverwege de baktijd.

Tags

Serveertip

Je kunt de soepstengels goed verpakt 3 maanden in de vriezer bewaren. Warm na ontdooien ca. 10 min. in de oven op 160 °C.

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top