Kabeljauwhaasje met tomaat en Boursin Cuisine uit de oven
- Frans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 05-02-2019
Alweer een gerecht met boursin.....maar zo gemakkelijk en lekker. Wij zijn er hier dol op. Goed voor te bereiden even in de oven en smullen maar. Vanwege het lekkere vocht geef ik hier een gewone gekookte aardappel bij en een groene salade in een apart schaaltje. Smullen!!
Ingrediënten 2 personen
2 stuks kabeljauwhaasjes van 150-200 gram elk3 tomaten
50 gr geraspte kaas
ruim 1/2 bakje boursin cuisine knoflook en fijne kruiden
peper en zout naar smaak
2 schijfjes citroen en 1 eetlepel gesnipperde bladpeterselie.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 382,67 kcal |
Koolhydraten | 7,06 g |
Eiwitten | 46,12 g |
Vetten | 18,07 g |
Benodigdheden
Ovenschotel, mesBereidingswijze
Start met het voorverwarmen van je oven op 200 graden.
Was de tomaten, snij de tomaten door de helft , verwijder met een scherp mesje de zaadjes en snij de tomaten in stukjes.
Bestrooi de kabeljauwhaasjes met een beetje zout en peper en leg ze naast elkaar ineen licht ingevette de Ovenschaal. Smeer de Boursin Cuisine over de vis en strooi daarna ook de stukjes tomaat en de geraspte kaas er overheen.
De haasjes kunnen nu voor 20-25 minuten de oven in totdat het geheel deze mooi goudbruin korstje heeft. Strooi er dan een eetlepel gesnipperde bladpeterselie over en leg er een schijfje citroen bij.
Serveer de vis met gekookte of gebakken aardappeltjes en een frisse salade naar keuze.
Weer eens een andere variant van de vis. Heerlijk door de boursin en de tomaat.
Bron
Boursin.nl en Lekker en simpel. Eigen tekst en foto.Recept iets aangepast
Serveertip
Gemakkelijk uit te breiden voor 4 personen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties