Chocoladetaart met walnoten

  • Wereld, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-02-2019

Zacht en vol van smaak - een taart die na een paar dagen bijna nog lekkerder smaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
200 gr. pure chocolade
150 gr. walnoten
250 gr. boter
100 gr. suiker
6 eieren
2 eetl. tarwebloem
geraspte schil van 1/2 citroen
1 zakje vanillesuiker
boter voor de vorm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vorm van 26 cm. / oven / keukenmachine / mixer

Bereidingswijze

De chocolade fijnraspen op de groenterasp. 100 gr. walnoten in de keukenmachine fijnmaken. De oven voorverwarmen op 200 C. Een springvorm invetten.
De boter en suiker met de garden van de mixer kloppen tot een lichte, schuimende crème. De eieren 1 voor 1 breken en er goed door mengen. De gemalen noten, de bloem, de geraspte chocolade, de citroenschil en de vanillesuiker vermengen en toevoegen. Alles met de garde luchtig, maar grondig mengen.
Het beslag in de vorm doen en gladstrijken. De rest van de walnoten grof hakken en erover verdelen.
De taart in de hete oven (180 C.) 1 uur bakken. Met een houten prikker controleren of de taart gaar is. Dit is het geval als er geen deeg aan blijft zitten. Daarna de taart uit de oven nemen en op een taartrooster laten afkoelen. In 16 punten snijden.

Bron

Snel en gezond koken

Serveertip

Deze taart lauw serveren met vanille- of chocolade-ijs en verse aardbeien.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten