Eikelpap

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-07-1999

Een recept uit de midden steentijd van de pre-historie

Deel dit recept

Ingrediënten
Eikels
(gedroogde)bessen
honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
maalsteen
zeef

Voorbereiding

Eikels bevatten een bitter smakende stof die bij veel gebruik giftig is. Het is zaak deze stof er goed uit te wassen.
Verzamel eikels en laat ze een paar dagen drogen.
Pel de eikels, niet alleen de harde schil, ook het bruine velletje

Bereidingswijze

De gepelde eikels op een maalsteen fijmalen. Daarna langdurig wassen.Vroeger in een mand nu in een zeef.
Doe het eikelmeel in een pan. Neem evenveel water als eikelmeel.
Laat de pap 30-45 min. zachtjes koken.
Hij kan met bessen en honing gegeten worden.

Serveertip

De pap kan ook hartig gegeten worden. Dan vlees of vis aan toe voegen; kruiden en paddestoelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten