Brit­se ge­hakt­pas­tei­tjes met pas­ti­naak

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Brit­se ge­hakt­pas­tei­tjes met pas­ti­naak

    Brit­se ge­hakt­pas­tei­tjes met pas­ti­naak

    Brit­se ge­hakt­pas­tei­tjes met pas­ti­naak

Het crunchy bladerdeeg met de kruidige gehaktvulling is om van te watertanden.  Lekker bij een stamppot of bij aardappelpuree en een groene salade.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
200 g pastinaak
1 ui
10 g verse selderij
300 g rundergehakt
2 el worcestershiresauce
2 tl milde paprikapoeder
6 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid)
1 middelgroot ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

bakpapier

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Schil de pastinaak en rasp grof.
-Snipper de ui en snijd de selderij fijn.
-Meng het gehakt in een kom met de pastinaak, ui, selderij, worcestershiresauce en paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
-Snijd de hoekjes van de plakjes bladerdeeg rond af.
-Verdeel het gehakt-pastinaakmengsel over het midden van de plakjes.
-Vouw dicht en druk met duim en wijsvinger een schulppatroon in de rand.
-Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
-Klop het ei los en bestrijk de pasteitjes met het losgeklopte ei.
-Bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Bron

AH

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten