Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
- Engels, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Het crunchy bladerdeeg met de kruidige gehaktvulling is om van te watertanden. Lekker bij een stamppot of bij aardappelpuree en een groene salade.
Ingrediënten 6 personen
200 g pastinaak1 ui
10 g verse selderij
300 g rundergehakt
2 el worcestershiresauce
2 tl milde paprikapoeder
6 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid)
1 middelgroot ei
Benodigdheden
bakpapier
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Schil de pastinaak en rasp grof.
-Snipper de ui en snijd de selderij fijn.
-Meng het gehakt in een kom met de pastinaak, ui, selderij, worcestershiresauce en paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
-Snijd de hoekjes van de plakjes bladerdeeg rond af.
-Verdeel het gehakt-pastinaakmengsel over het midden van de plakjes.
-Vouw dicht en druk met duim en wijsvinger een schulppatroon in de rand.
-Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
-Klop het ei los en bestrijk de pasteitjes met het losgeklopte ei.
-Bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Bron
AH