1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. ****ROMIGE ZUURKOOLSCHOTEL****

****ROMIGE ZUURKOOLSCHOTEL****

Door: harry_bijl

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-02-2019

Ingrediënten 4 personen


=1,5 Kg. kruimige Aardappelen, geschild
en in stukken.
=250 gram gerookte Spekblokjes (duopak)
=3 Teentjes Knoflook. (geperst)
=2 Uien, gesnipperd.
=1 Blikje Tomatenpuree..(70 gram)
=1 Zak Zuurkool Naturel (520 gram) uitgelekt.
=1 beker Creme Fraiche.(200 gram)
=75 gram geraspte jongbelegen Kaas.
=1 tl. Gedroogde Oregano.


Verder heb je nodig


+HAPJESPAN+
+OVEN + OVENSCHAAL*
+KOOKPAN+
+PUREESTAMPER+


In zuurkool zit veel vitamine C.
Maak de schotel 1 - 2 dagen eerder. 
Kan-ie zo de oven in na een drukke dag !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Bak in een
hapjespan de spekreepjes in 4 minuten knapperig uit.
2.Voeg 2 teentjes knoflook en de uien toe en bak 4 minuten
mee.Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee.
Voeg de zuurkool met 150 ml water toe en stoof de zuurkool
15 minuten. Verwarm de oven voor tot 200 gr.C.
3.Giet intussen de aardappelen af en vang het kookvocht op.
Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een
smeuige puree. Voeg peper naar smaak toe.
4.Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal
Verdeel er de zuurkool over en dek af met de rest van de
aardappelpuree..Meng de Creme Fraich met de kaas en oregano.
Strijk dit mengsel over de aardappelpuree.
5.Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in 20-25
minuten Goudbruin.

Tags

Serveertip

Lekker met Spinaziesalade met partjes rode appel,
pecannoten en honing-appel-dressing:

Bron

JUMBO Supermarkten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top