Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kipkerrie salade met perzik

Kipkerrie salade met perzik

Door: Keukensloofje47

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-02-2019

Ingrediënten 2 personen


Kipfilet van circa 150 gr
1 kippen bouillonblokje
2 lekkere broodjes naar keuze
4 perziken ( klein blikje) op sap in kleine stukjes
peper en zout
1 bos uitje in ringetjes of 1 el bieslook gesnipperd
1 snufje gemberpoeder en chilipoeder
1 klein kneepje citroensap ( 2 tl )
2 volle el halvanaise
2 volle el Griekse yoghurt
2 tl kerriepoeder


Verder heb je nodig


Pan, mes, 2 vorken, snijplank

Kipkerrie salade met perzik
Kipkerrie salade met perzik

Je kent ze vast wel die bakjes kant en klare kipkerrie salade uit de supermarkt. Maar, als je dan eens heel nauwkeurig op de achterkant leest welke toevoegingen er allemaal in zitten dan laat je het toch zeker staan staan en maak je het lekker zelf. Wel zo gezond en zó klaar en heel lekker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng in een steel pannetje water met het bouillonblokje aan de kook . Voeg de kipfilet toe en kook deze in 15-20 ( afhankelijk van de dikte) gaar.
Meng terwijl de kip gaar kookt de yoghurt, halvanaise ( of mayonaise) kerriepoeder, citroensap, chili, peper, zout en gember door elkaar.
Trek, als de kip gaar is de kip met 2 vorken uit elkaar ( pulled chicken) zoals ook bij varkensvlees ( pulled pork) en laat afkoelen
Meng de afgekoelde kip en de perzikblokjes door de klaarstaande saus en serveer de kip kerrie salade op een geroosterde boterham of op een vers knapperig broodje.. Smullen...Ook als salade op toast voor bij de borrel.

Tags, , , , ,

Serveertip

Ook lekker met ananas stukjes i.p.v perzik. Als hoofdmaaltijd met soep vooraf of als lunchbroodje.

Bron

Gezien bij Leuke recepten Eigen tekst en foto



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top