Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Magische Marokkaanse Stoofschotel

Magische Marokkaanse Stoofschotel

Door: Keukensloofje47

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-02-2019

Ingrediënten 4 personen


5 runderlapjes gesneden in blokjes
3 el olijfolie
1 aubergine in blokjes
1 courgette in blokjes
2 gesnipperde uien
3 el rode wijn azijn
2 blikken tomatenblokjes
half blikje water
5 tenen knoflook geperst
1 el ras el hanout
1 tl komijn
1 tl kaneel
1 tl korianderpoeder
1 pot geroosterde paprika in blokjes
100 gram gedroogde abrikozen
bosje verse koriander
3 el mayonaise
2 el yoghurt
1 tl harissa
pitabroodjes of 300 gram couscous


Verder heb je nodig


Stoofpan, mes, Snijplank, kommetje en lepel

Smullen
Smullen
Magische Marokkaanse Stoofschotel
Magische Marokkaanse Stoofschotel
Magische Marokkaanse Stoofschotel

Alles staat klaar

Alles staat klaar
Magische Marokkaanse Stoofschotel

Alle ingrediënten gesneden

Alle ingrediënten gesneden
Magische Marokkaanse Stoofschotel

Uien en vlees aanbakken

Uien en vlees aanbakken
Magische Marokkaanse Stoofschotel

Kruiden en smaakmakers erbij

Kruiden en smaakmakers erbij
Magische Marokkaanse Stoofschotel

Alle gesneden groente erbij en nog 50 minuten in de oven

Alle gesneden groente erbij en nog 50 minuten in de oven
Magische Marokkaanse Stoofschotel

Foto Bonapetit

Foto Bonapetit

Een lekkere stoofschotel om warm van te worden. Namelijk een magische Marokkaanse stoofschotel. Oké, dit gerecht heeft even tijd nodig om te maken, maar dan heb je ook wat. Je kunt dit trouwens makkelijk van tevoren voorbereiden en in de oven laten staan , het blijft lang heet genoeg, nadat de oven uit staat. Ook handig, deze heerlijke saus past bijna overal bij en kun je ook  invriezen.

Ik had nog nooit een Marokkaans gerecht gemaakt. Met manlief( niet zo'n couscous fan) een compromis gesloten , nu met rijst en de andere keer met couscous. We aten er geen pita broodje bij maar wel het sausje en dat maakte het gerecht echt af. Ik nam hiervoor halvanaise en kwark en harissa.
Het was zoveel, dat ik 2 porties naar de diepvries kon "verbannen" !!!!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Verwarm oven op 180 ºC. Fruit in een stoofpan, ui in olijfolie. Wrijf blokjes vlees in met ras el hanout. Voeg het rundvlees en 3 teentjes knoflook toe aan de uien. Bak het vlees aan.
2.Voeg de blokjes tomaat, water, komijn, kaneel, korianderpoeder, rode wijnazijn en abrikozen toe. Doe deksel op de pan en zet 40 minuten in de oven.
3.Na 40 minuten voeg je de blokjes paprika, courgette en aubergine toe. Laat het stoofvlees nogmaals 50 minuten in de oven staan. Als de saus te droog wordt, voeg er dan nog een beetje water bij.( Dit was bij mij helemaal niet nodig)
4.Maak ondertussen een sausje van mayonaise, knoflook, harissa en een paar takjes verse koriander (of peterselie) fijngesneden. Bereid de couscous volgens de verpakking en rooster de pitabroodjes. (dit doe ik in de broodrooster).
5.Haal het vlees uit de oven en garneer met verse koriander ( peterselie), serveer met couscous en pitabroodjes. Maar je kunt de saus ook met pasta, Turks brood of rijst serveren.

Tags, , , ,

Serveertip

Hou je niet zo van de Marokkaanse keuken en je hebt liever Italiaans. Vervang de kruiden dan door Italiaanse kruiden, de koriander vervang je door basilicum en laat abrikozen weg.

Bron

Bonapetit eigen foto's



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top