1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kalfsniertjes Baugé

Kalfsniertjes Baugé

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-02-2019

Ingrediënten 4 personen


4 kalfsniertjes met vet
500 gr vastkokende aardappelen
1 sjalot
witte wijn
room
kalfsfond
1 el mosterd
1 matje tuinkers
fleur de sel
opgelegde dragon


Kalfsniertjes Baugé
Kalfsniertjes Baugé

Makkelijk en lekker ouderwets.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snij de aardappelen in pommes château, kook gaar in gezouten water en giet af. Bak in het vet van de niertjes en kruid met fleur de sel.
-Kuis de niertjes, kruid met peper en zout en laat aankleuren in het vet ervan. Eens gekleurd, hou je ze warm -onder zilverpapier en giet je het vet af.
-Blus de pan van de niertjes met een scheut witte wijn, voeg een gehakte sjalot toe en laat inkoken. Blus vervolgens met de kalfsfond en laat opnieuw inkoken.
-Werk af met een scheutje room, mosterd en de opgelegde dragon. Laat nog even inkoken en kruid met peper en zout.
-Serveer de niertjes met de gebakken patatjes, de baugé saus en versier met tuinkers.

Tags

Bron

Sofie dumont



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top