Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Makkelijke maandag.......... aardappel - prei omelet met spekjes

Makkelijke maandag.......... aardappel - prei omelet met spekjes

Door: Keukensloofje47

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-02-2019

Ingrediënten 2 personen


3 grote eieren of 4 kleinere
1 prei in dunne halve ringen
2 gekookte middelgrote vastkokende aardappelen
100 gr gerookte spekblokjes
peper en zout uit de molen


Verder heb je nodig


Koekenpan, mes en snijplank

Makkelijke maandag.......... aardappel - prei omelet met spekjes
Makkelijke maandag.......... aardappel - prei omelet met spekjes

Hoewel dit eigenlijk een lunch gerecht is, maakte ik dit als hoofdgerecht met een kop zelf gemaakte tomatensoep vooraf en een schaaltje yoghurt na. Als je ervan houdt kun je er eventueel wat chilisaus of ketchup bij serveren.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de prei in de lengte en snij in dunne halve ringen. Was de prei en laat goed uitlekken. Snij de gekookte afgekoelde aardappelen in blokjes. Kluts de eieren en breng op smaak met peper en zout. ( Opgepast met zout, want de spekjes zijn ook al zoutig.) Bak de spekjes uit in een droge Koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak de halve preiringetjes in de pan van de spekjes de op een laag vuurtje zacht en laat de aardappelblokjes even mee bakken.
Meng de spekjes door de geklutste eieren en schenk dit over de prei-aardappel in de pan. Roer kort door elkaar en laat de omelet dan stollen. Laat de omelet op een bord glijden keer om en bak de andere kant. Halveer en serveer. Eventueel op een sneetje brood.

Tags, , ,

Bron

Uit de krant eigen tekst en foto



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top