Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Funghi Trifolati van Jonnie Boer

Funghi Trifolati van Jonnie Boer

Door: wilmiewillemse

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-02-2019

Ingrediënten 4 personen


- 500 gram champignons of andere paddenstoelen zoals oesterzwammen of gemengde paddenstoelen o.i.d.
- 2 tenen knoflook
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- 1 el Funghi Trifolati (van Euroma/Jonnie Boer)
- droge witte wijn of citroensap
- enkele takjes peterselie
- optioneel: ham of ui/sjalot


Funghi Trifolati van Jonnie Boer
Funghi Trifolati van Jonnie Boer
Funghi Trifolati van Jonnie Boer
Funghi Trifolati van Jonnie Boer
Funghi Trifolati van Jonnie Boer
Funghi Trifolati van Jonnie Boer
Funghi Trifolati van Jonnie Boer
Funghi Trifolati van Jonnie Boer
Funghi Trifolati van Jonnie Boer
Funghi Trifolati van Jonnie Boer
Funghi Trifolati van Jonnie Boer
Funghi Trifolati van Jonnie Boer
Funghi Trifolati van Jonnie Boer
Funghi Trifolati van Jonnie Boer
Funghi Trifolati van Jonnie Boer
Funghi Trifolati van Jonnie Boer

Nog een blikje van de serie kruidenblikjes van Jonnie Boer. Niet omdat ik er reclame voor wil maken maar gewoon omdat ik er zelf heel erg tevreden over ben.
Ik heb ze een keer als voorgerecht gemaakt zoals ik in dit recept beschreven heb, geserveerd met brood maar het kan ook op toast of als borrelhapje.
Een andere keer had ik geen tijd en moest er snel een bijgerecht op tafel komen en toen heb ik, heel simpel, de champignons gebakken en er enkel een eetlepel van de kruiden doorheen gedaan. Hoe simpel kan het zijn 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de gehakte knoflook. (Als je ui, sjalot of ham toe wil voegen dan doe je dat bij de gefruite knoflook).
- Voeg de champignons toe (Als het grote zijn kun je ze het best in stukken snijden). En bak ze in ongeveer 5 minuten rondom bruin en gaar.
- Doe dan de kruidenmix erbij en schep alles goed door elkaar.
- Blus het geheel af met een scheut droge witte wijn (of citroensap) en doe de champignons in een schaal.
- Garneer met fijngesneden peterselie.

Tags, , , , , , , , ,

Serveertip

Lekker als voorgerecht of borrelhapje met (geroosterd) brood, als bijgerecht bij vlees of vis of met pasta als vegetarisch hoofdgerecht.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top