Jamies paella met kip en chorizo

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2019
  • Jamies paella met kip en chorizo

    Jamies paella met kip en chorizo

    Jamies paella met kip en chorizo

Eenpansgerecht. Heerlijke paella met kip en chorizo van Jamie Oliver

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipkarbonades zonder bot, in stukjes van 2–3 cm
5 el sherry
1 tl gerookte-paprikapoeder
1 l hete kippenbouillon mespuntje saffraan
4 l olijfolie
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 ui, fijngesnipperd
1 wortel, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngehakt
200 g chorizo, gesneden
400 g risotto-rijst
2 handenvol doperwten uit de diepvries, ontdooid
handvol peterselie, gehakt
partjes citroen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de kip met de sherry en het paprikapoeder. Laat minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
Voeg de saffraan ondertussen toe aan de bouillon en laat de smaak inwerken.
Fruit in de helft van de olie in 10 min. de bleekselderij, uisnippers, wortel en knoflook.
Doe ze over op een schaal, doe de rest van de olie in de pan, draai het vuur hoog en voeg de stukjes kip, inclusief de marinade, en de chorizo toe.
Bak ze 5 minuten, tot ze net verkleurd zijn, en roer dan de rijst, het groentemengsel en de saffraanbouillon erdoor.
Voeg een snuf zout toe, draai het vuur laag en laat het gerecht 20 min. zachtjes koken, tot de rijst gaar is; voeg extra water toe als het begint uit te drogen.
Roer op het eind de doperwten erdoor. Neem de pan van het vuur en laat de paella 5 min. staan.
Strooi er peterselie over en serveer met citroen.

Bron

Food and Friends.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten