Risotto Milanese

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2019
  • Risotto Milanese

    Risotto Milanese

    Risotto Milanese

Een heerlijk risotto gerecht uit Lombardije

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 GRAM RISOTTO RIJST
3/4 LITER KALFSBOUILLON
5 DRAADJES SAFFRAAN
2 TEENTJES KNOFLOOK, gesnipperd
1 GLAS WITTE WIJN
6 EETLEPELS BOTER
1 UI, gesnipperd
100 GRAM PARMEZAANSE KAAS, geraspt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Fruit de ui en de knoflook in de helft van de boter.
-Doe de rijst erbij en roerbak nog drie minuten.
-Doe de wijn erbij, de saffraan en de helft van de bouillon en breng dit aan de kook.
-Laat het zachtjes koken zonder deksel tot bijna alle vloeistof is opgenomen en roer dan de rest van de bouillon erbij.
-Laat nog een tijdje zachtjes koken, in totaal zo'n 25 minuten.
-Roer als laatste de kaas erdoor, de overgebleven boter en peper en zout naar smaak.

Bron

wereldsmaken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten