1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto met kippenlevers

Risotto met kippenlevers

Door: marcdepester

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2019

Ingrediënten 4 personen


300 GRAM RISOTTO RIJST
250 GRAM KIPPENLEVERS, in vieren gesneden
7 DECILITER KIPPENBOUILLON
2 TEENTJES KNOFLOOK, gesnipperd
2 DECILITER WITTE WIJN
6 EETLEPELS BOTER
1 UI,gesnipperd
250 GRAM RODE BONEN, gekookt
PETERSELIE


Risotto met kippenlevers
Risotto met kippenlevers

Een recept uit de regio Toscana, uiteraard met bonen .

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Fruit de ui en de knoflook in de helft van de boter.
-Voeg de kippenlevers toe en roerbak nog 5 minuten.
-Doe de rijst erbij en roerbak nog drie minuten.
-Doe de wijn erbij en de helft van de bouillon en breng dit aan de kook.
- Laat het zachtjes koken zonder deksel tot bijna alle vloeistof is opgenomen en roer dan de rest van de bouillon erbij.
-Laat nog een tijdje zachtjes koken, in totaal zo'n 25 minuten.
-Roer als laatste de bonen erdoor, de overgebleven boter en peper en zout naar smaak.
-Bestrooi met peterselie.

Tags

Bron

Wereldsmaken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top