Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 31-01-2019
Al struinend op het Internet kwam ik dit recept in meerdere varianten tegen. Ik heb hier en daar wat naar mijn eigen smaak veranderd en aangepast en dus komt nu ook nog mijn versie erbij :) ;)
Ik wil het de volgende keer weer graag precies zo maken dus zet ik het hier neer dan kan ik het niet vergeten. #mijngeheugenlaatmeweleensindesteek
Ik heb helaas geen tajine en dus is dit recept gewoon in de stoofpan gemaakt.
Erg lekker hierbij is Couscous-met-appel-en-cranberrys
Ingrediënten 4 personen
- 600 gram kipdijfilet in reepjes (gewoon kipfilet kan ook)- zonnebloemolie of olijfolie
- 2 tl zoete paprikapoeder
- 4 tl Ras el Hanout
- 2 uien
- 1 flinke teen knoflook
- 3 cm gember
- 150 ml kippenbouillon (van een tablet)
- 1 grote sinaasappel (sap)
- 1 kaneelstokje
- 50 gram geroosterde amandelen
- 15 gram verse koriander
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 418,17 kcal |
Koolhydraten | 15,21 g |
Eiwitten | 42,13 g |
Vetten | 19,24 g |
Bereidingswijze
- Doe de kip in een kom en voeg 2 el olie, paprikapoeder en Ras el Hanout toe.
- Schep alles goed door elkaar, zodat de kruiden en de olie goed worden verdeeld over de kip.
- Snijd de uien, de knoflook en de gember fijn en fruit ze in een beetje olie.
- Voeg de kip toe en bak deze in ongeveer 10 minuten rondom bruin.
- Giet de kippenbouillon er overheen en voeg het sinaasappelsap en het kaneelstokje toe.
- Doe de deksel op de pan en laat het gerecht nog ca. 30 minuten sudderen op laag vuur.
- Vlak voor het opdienen strooi je er gehakte amandelen en fijngesneden koriander overheen.
Serveertip
Lekker hierbij is couscous met appel en cranberry's
Laatste reacties
Bedankt voor je reactie en hardstikke leuk om te horen dat jullie het heerlijk vonden. Groetjes van Wilmie _O_
Ik heb dit vandaag gemaakt. Wel wat zout en peper toegevoegd en 2 teentjes knoflook gebruikt, maar het was echt heerlijk! Een blijvertje😊ðŸ‘🻠Dank je wel voor dit recept.
@AnjaB185 Graag gedaan en bedank voor je compliment en je reactie. Groetjes van Wilmie _O_
Erg lekker, dank voor het recept!
@zizypha bedankt voor het meedenken en voor de linken. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik me maar bij mijn gewone pannen houd ;) Ik kan er altijd nog eentje op mijn verlanglijstje zetten. Bedankt voor je reacties. Groetjes van Wilmie _O_
Alstublieft antwoord op de vragen ! https://www.smulweb.nl/blog/393amber1/10057/een-tajine-wat-is-dat-eigenlijk. Nog meer tajine recepten https://www.smulweb.nl/community/kookgroep/1001_Tajines. Veel kook & leesplezier. Groetjes C
In de mooiste tajines kook je niet Wilmie, je gebruikt ze om op tafel te zetten/ te serveren of gewoon voor de sier kan ook hoor. Voor de rest later meer hierover .Groetjes C
@zizypha Ik vind ze er super mooi uitzien (zeker in het blauw wit ;) ) Maar ik kook elektrisch dus ik weet eigenlijk niet of dit dan wel op de pit kan. Of kan/moet het dan in de oven? Groetjes van Wilmie _O_
Zeker poebeerr geen enkele probleem hoor. Bedankt voor je reactie. Groetjes van Wilmie _O_
Tip; een mooi versierde tajine is ook een goed verjaardags cadeau. C